“Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik”te Değişiklik

Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 26 Kasım 2016 tarih ve 29900 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Bu yönetmelikle,

• BAP Koordinasyon Birimlerinin görev alanı üniversitelerimizin bütünsel araştırma süreci yönetimi yaklaşımı ile yeniden tanımlanmış ve genişletilmiştir.
  • Fikri mülkiyet ve telif haklarına yönelik olarak dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeler kapsamında düzenlemeler yapılmıştır.
  • BAP Komisyonları yetkinliği önceleyen bir yapıya dönüştürülmüştür.
  • Rektörün onayına bağlanan sözleşmelerin süreçleri hızlandırılmıştır.
  • Proje gelişme raporları ve buna ilişkin düzenlemelerde üniversitelere daha fazla yetki verilmiştir.
  • Ödenekler ve muhasebe işlemlerine yönelik olarak yıllar içinde değişen düzenlemelere uyumlu hale getirilmiştir.

Söz konusu yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız.