BAP Dışı Proje Bilgileri Hakkında

6 Kasım 2016 tarihli ve 29900 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik"in 3/c maddesinde Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi'ni yükseköğretim kurumu araştırma performansının ölçülmesi ve değerlendirilmesinden sorumlu birim olarak tanımlanmaktadır.

BAP dışı projelerin başvuru sürecindeki durum bilgileri Üniversitemizin performansının ölçülmesi ve değerlendirilmesi açısından önem arz etmektedir. Büyük oranda bildirimlerin yapıldığı görülmekle birlikte, özellikle öğrencilerin yürüttükleri projelere ait bilgilerin BAP Birimine bildirilmediği görülmüştür.

Yönetmelik çerçevesinde, BAP destekli olmayan kurum dışı projelerin (TÜBİTAK,AB, OKA, vb.) Rektörlük/Dekanlık onayı alındığı andan itibaren BAP Birimine de bilgi verilmesi gerekmektedir.

Önemle duyurulur.

BAP Koordinatörlüğü