Yurt Dışı Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Projeleri Hakkında

Bilindiği üzere 16 Haziran 2017 tarihli ve 30098 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına Ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin İlgili Birimlerinin Birlikte Kullanımı ile İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik”te ifade edildiği üzere, aralarında Üniversitemizin de olduğu, Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım anlaşması yapan Üniversitelere sadece Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP)’nde kullanılmak üzere verilen “BAP Payları” kaldırılmıştır.

Bu süreçte Üniversitemizin tüm imkanları seferber edilerek öğretim elemanlarımıza araştırma destekleri sağlanmaya çalışılmış olmakla beraber BAP kapsamında verilen desteklerimizde kısıtlamalara gidilmek zorunda kalınmıştır.

Bu kapsamda, Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 14 şubat 2018 tarih ve 2019/56 nolu karar gereğince; “19008-Yurt Dışı Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Proje”leri için 2.500 TL’ye kadar destek verilecektir. Söz konusu miktar üst limit olup, başvurulan etkinlik için verilecek destek miktarı Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Komisyonu (BEDEK) tarafından belirlenecektir.

Söz konusu yönetmeliğin BAP paylarının kaldırılmasına dönük çıkan maddesinin değiştirilmesi ile ilgili çabalar devam etmekte olup daha önceki BAP payı desteğinin tekrar alınmaya başlanması halinde de Üniversitemiz yine daha önceki uygulamalarda olduğu gibi desteklerine devam edecektir.



HIZLI ERİŞİM